« Nieuwsbrief gemeente Helmond vs Sportpark Houtsdonk »

Gepubliceerd op 05-09-2017

NIEUWSBRIEF HVV HELMOND

Helmond, 4 september 2017.


Beste leden,

Vandaag heeft u weer een nieuwsbericht kunnen lezen in ED met betrekking tot de stand van zaken over RKPVV en HVV Helmond.

Wij, als bestuur HVV Helmond, proberen de pers zoveel mogelijk te ontlopen, omdat we nooit weten hoe ze het een en ander wat verteld wordt ook goed verwoorden in ED.
Wel willen we onze leden op de hoogte brengen voor zover we dit onderwerp met andere belanghebbende bespreken. Zo is er na de uitspraak van de Gemeente Helmond
“ gemeentevelden bij HVV Helmond na 3 jaar geen onderhoud meer en worden als doel voor kermiswagens te parkeren gebruikt” even door ons een bewuste stilte naar buiten afgesproken.
In de tussentijd zijn er gesprekken geweest met de Partij van de Arbeid en met SP. Zij willen dat sportpark Houtsdonk blijft bestaan en vinden dat het niet kan dat de wijk Helmond West geen
sportveld meer heeft. Enkele tips hebben we van hun gekregen, maar hopen daarbij ook op een reactie vanuit de wijk Helmond West. Hopelijk dat zij ook gaan inzien dat ons sportpark ook een meerwaarde heeft voor de hele wijk. Alleen een nieuwe speeltuin in Helmond West en een nieuwe school ( Westwijzer) is ons inziens niet volledig waardig aan deze bloeiende wijk.
Ook voor meerdere sporters, verenigings mensen en wijkbewoners van Houtsdonk, Annawijk en Suytkade is ons sportpark te gebruiken. Zelfs de scholen kunnen voor het wekelijks sporten en buitenactiviteiten het sportpark gebruiken. Dit is informatie die wij als leden van HVV Helmond ook zoveel mogelijk naar buiten moeten uitdragen.

Met RKPVV zijn al sinds anderhalf jaar gesprekken om de mogelijkheden te bekijken dat zij als RKPVV gebruik kunnen maken om hun competitie en trainingen op Sportpark Houtsdonk te kunnen verrichten.
Er zal dan naar een modus moeten worden gezocht waar beiden zich in kunnen vinden om samen het Sportpark te kunnen runnen en hun voortbestaan te kunnen waarborgen.
In een laatste gesprek ( 6 weken geleden) met een medewerker van de Gemeente Helmond, werd geevalueerd hoe nu de stand van zaken is bij HVV Helmond. Daarin hebben we aangegeven dat wij op de gronden van HVV Helmond door willen blijven gaan en hopen mogelijk daarbij 1 gemeenteveld te kunnen blijven huren. Daarvan zal dan het onderhoud door HVV Helmond zelf moeten worden gedaan of worden ingehuurd.
In dit gesprek werd duidelijk gezegd dat HVV Helmond niet hoef te stoppen met bestaan maar dat het onderhoud van de Gemeentevelden niet meer door de Gemeente zou worden gedaan. HVV Helmond heeft nu een overcapaciteit aan velden en het kost de Gemeente TE VEEL geld.
Met dit gegeven wachten we voorlopig af wat de tijd ons brengt en gaan zoals gepland door met het vervangen en onderhouden van onze eigendommen. Met jullie steun om te proberen meer vrijwilligers te krijgen en nieuwe leden aan te brengen, slaan we een goede weg in. Samenwerking heeft de laatste jaren laten zien dat we goed bezig zijn en onze HVV Helmond trouw zijn om het voort te laten bestaan.

150462388553cde475468f937d69ce007b7baba6ca.png