« Opname Dit is Helmond en Weekkrant de Loop»

Gepubliceerd op 29-06-2024

Presentatie jubileumboek HVV groot succes

HELMOND Afgelopen zaterdag was de presentatie van het jubileumboek HVV Helmond 125 jaar een groot succes.

Deze dag begonnen de festiviteiten om de bereikte mijlpaal te vieren met een voetbaltoernooitje op Sportpark De Houtsdonk. Er werd gelachen en een glaasje gedronken.

Om kwart voor 6 in de middag volgde een surprise voor de geel-zwarten. HVV kwam voor in de uitzending van Het Brabants Buske bij Omroep Brabant. Er werden enkele foto’s van de club getoond uit het reeds roemrijke archief. Zo passeerde Willy van der Kuijlen de revue en ook een foto van het eerste kampioensteam van het seizoen 1906/1907.

De eerste bezoekers kwam reeds binnen druppelen. Ondanks het EK-voetbal op teevee zat de kantine binnen een mum van tijd afgeladen vol. Vele oudgedienden uit het verleden maakten hun opwachting. Sterker nog, een clubicoon uit Brussel was vanuit het Belgische naar de Heeklaan gereden om de presentatie bij te wonen.

Presentator Martie Jeuken, onder andere bekend als stadionspeaker van Helmond Sport, praatte de presentatie aan elkaar. Hij riep eerst de jubileumcommissie bestaande uit Henk Driessen, Marije Zuidweg, Mike Sleegers en Cissie Maas naar voren. Zij werden in het zonnetje gezet. 

Daarna volgde het vraaggesprek tussen Martie Jeuken en Henk Driessen. De auteur van het boek was in vorm. Hij vertelde leuke wetenswaardigheden, het betrof tal van verhalen die niet in de vorige jubileumboeken hebben gestaan. De bezoekers luisterden vol aandacht en even daarna volgde een lachsalvo als Driessen een humoristische opmerking maakte.

Hierop volgde de uitreiking van het boek. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan clubbekendheid Tinus Mansvelders. Hij is het oudste nog levende lid van HVV. Driessen roemde diens geweldige geheugen en zijn prachtige verhalen die hij bij het maken van het boek aan de schrijver vertelde. Driessen hechtte veel waarde aan de bijdrage van Mansvelders.

Toen volgde de uitreiking van het tweede exemplaar. Clubicoon Hans Meeuwsen werd naar voren geroepen. Een volslagen verrassing, maar hij leek er aardig mee in zijn nopjes te zijn. Driessen roemde diens gevoel voor humor en eenvoud. Meeuwsen (voor velen ook bekend als ‘De Muws’) is naast voetballer ook (jeugd)coach geweest van de geel-zwarten. Driessen kwam met een oneliner. “Je bent fanatiek voor de spelers en gezellig voor de vrijwilligers.” Vermeldenswaard is dat Hans Meeuwsen in het seizoen 2003/2004 als hoofdcoach kampioen werd met het eerste elftal van HVV.

Er was een kort intermezzo en toen maakte tonproater Robert van Lamoen uit Someren zijn opwachting. Wat werd er gelachen, kortom gezelligheid troef op De Houtsdonk.

Daarna konden de mensen het boek kopen. De eerste doos met 56 exemplaren was in een mum van tijd leeg. Voor mensen die dat wilden, signeerde Driessen het boek.

125 jaar is een legendarische mijlpaal, de oudste club van Helmond. “Dit boek is niet alleen interessant voor HVV-leden maar het kan zomaar een collectors item worden. Het heeft over 25 jaar nog een onschatbare waarde”, aldus Driessen

De mensen bleven na de presentatie uitgebreid nakletsen. Gezelligheid kent geen tijd. Het clubicoon uit Brussel zat inmiddels in de auto op de weg terug. Uiteraard… in het bezit van het boek.

Het boek is in Helmond onder andere te koop in The Read Shop, bij Boekhandel De Ganzenveer maar ook online via www.hvvhelmond-1899.nl. Dit is de webshop van de club. Een exemplaar kost 10 euro.

6222560-1719678038.jpg
16b2c62e-e026-4617-9655-bd4ea27e251c-1719678508.jpg
baf93cda-72d3-4689-a01a-f60bd581a786-1719678509.jpg