« Wedstrijdverslag SPV Vlierden - HVV Helmond»

Gepubliceerd op 08-11-2021

Vlierden, 7 November 2021

INVALLER HVV HELMOND KANTELT WEDSTRIJD OM

HVV Helmond speelde in Vlierden tegen de nummer 2 in de standenlijst  SPV. Op papier een sterke tegenstander, maar was dat ook zo? HVV Helmond begon wat terughoudend rustig aan, en kreeg al vroeg een doelpunt om de oren; een rebound van de keeper werd in tweede instantie erin geschoten, 1-0 na nog geen 10 minuten spelen.

HVV Helmond werd door de trainers flink aangemoedigd niet de koppen te laten hangen. Het was misschien wel aan de ene kant juist goed dat dit tegendoelpunt vroeg viel; alsof HVV Helmond wakker werd geschud; wil je naar de derde klasse dan dien je ook van de nummer 2 te winnen: SPV.

Na dit tegendoelpunt was het eigenlijk een richtingsverkeer naar het doel van SPV, HVV Helmond zocht naar de aansluitingstreffer. Tijdens deze storm van aanvallen viel het op dat een zware overtreding op een speler van HVV Helmond niet eens bestraft werd met een kaart, daar aangezien het niet op de bal was zou het een rode kaart moeten zijn. Ook daarna werden er enkele discutabele beslissingen gemaakt ten nadele van HVV met ballen die niet over de lijn waren.

De spits van HVV Helmond nummer 9 Zouhair kreeg in de eerste helft nog een mooie kans welke tegen de benen van de keeper geschoten werd.  Verdedigend stond SPV heel goed, met als uitblinker nummer 6 die ook hun aanvoerder is. In de tweede helft ging HVV Helmond verder waar het gebleven was, aanvallen. Nummer 9 Zouhair kreeg een dot van een kans, nadat hij van links over de grond werd aangespeeld. Maar blijkbaar stond vandaag het vizier niet op scherp bij hem. Hij werd waarschijnlijk daarom ook gewisseld voor nummer 8.

Bij een vrije trap van HVV Helmond werd een duidelijke handsbal in het strafschopgebied niet gezien (of in acht genomen!) door de scheidsrechter. Het begon een drama te worden en af te stevenen op een 1-0 verlies. SPV kwam niet veel verder dat het middenveld, met af en toe een speldenprik waar de doelman mooie reddingen op bracht.

Waar nummer 9 Zouhair van HVV Helmond het niet af kon maken kreeg nummer 8 Mohammed een soortgelijke bal van links die keurig afgemaakt werd. Eindelijk een ontlading! 1-1. Hierna ging HVV nog nadrukkelijker naar voren onder leiding van de hard werkende nummer 6 Johan, die echt een puike partij speelde. Hij werd uiteindelijk in minuut 78 degene die na een mooie uitkap de bal er hard inschoot van afstand. (doelpunt en ontlading zie video)  Het leek alsof HVV Helmond kampioen was geworden: 1-2!!!

SPV probeerde nog wat terug te doen, maar helaas waren ze waarschijnlijk niet scherp genoeg, en ook gezien de spannende wedstrijd ook redelijk moegestreden. HVV Helmond vierde de periodetitel na het af fluiten van deze moeilijke en spannende wedstrijd. Nummer 8 Mohammed "de gouden wissel" gewoonlijk weer het geheime wapen om de wedstrijd open te breken (scoorde tegen het einde na invallen tegen Lierop de drie punten binnen), en nummer 6 Johan die het verdiend afmaakte. Ook nummer 10 Said (prachtig doelpunt vorige week tegen Rood Wit) van HVV Helmond liet veel mooie dingen zien.

Bron: Ozgur Ozum