« Inzameling gebruikt frituurvet/olie»

Gepubliceerd op 27-08-2021

Steun de club! Lever nu GRATIS je oude frituurvet in.

HVV Helmond is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet is een waardevolle grondstof voor o.a. biobrandstof. Omdat het een waardevolle grondstof is krijgen wij als club een vergoeding als wij dit inzamelen.

Hoe werkt het?

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij ons op Sportpark Houtsdonk, Heeklaan 21 te Helmond.

Wat kan ik inleveren?

·         Frituurvet vloeibaar

·         Frituurvet vast

·         Frituurolie

·         Overige plantaardige oliën

Wat zijn de voordelen?

Door het inleveren van je gebruikt frituurvet help je de club financieel een handje. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu, aangezien het frituurvet een tweede leven krijgt als biobrandstof.
100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat dit in het riool belandt, wat schadelijk is voor het riool en het milieu.

Voordelen voor de club:

Door de financiële bijdrage die we ontvangen kunnen we ons sportpark in eigendom blijven onderhouden.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Naast dat je de club enorm steunt met het inleveren van je gebruikt frituurvet steun je daarnaast ook het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Namelijk 10% van de opbrengsten wordt door Green Oil Recycling gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Omdat sporten voor iedereen in onze samenleving belangrijk is!

Wat kan ik nog meer doen?

Ga langs de deuren in de omgeving waar je woont of vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en of je dit mag meenemen. Hiermee help je de buurt, je vrienden en familie van hun frituurvet af, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn.

Instagram-3-1630066318.png